Telefonszám: +36/30-169-0073

Hiánypótló alkalmakat szerveztünk, ahol 1-1 előadás, majd interaktív foglalkozás keretein belül közelebbről is megismerkedhettek a résztvevők az ADHD, BTMN és SNI témakörökkel és találkozhattak olyan szülőkkel, nevelőszülőkkel, akik szintén hasonló cipőben járnak. Rengeteget tanultunk egymástól egy támogató közösségben!

“Szülők, pedagógusok, szakemberek egyaránt kötetlenül tudtak beszélgetni.”

Résztvevői visszajelzés alapján

Az első alkalommal az ADD és az ADHD közötti különbségeket és tüneteket jártuk körül, az ADHD-s és ADD-s gyerekek hétköznapi akadályaira próbáltunk megoldásokat találni. Miért ne vegyük egy kalap alá az az ADD-t és ADHD-t?

A második alkalommal megismerkedhettek a résztvevők az alternatív terápiákkal, lehetőségekkel és olyan praktikus, otthon is használható útmutatókkal láttuk el őket, amik mindenképpen megoldásfókuszúak és a hatékonyságra törekszenek. Egy kis ízelítő belőle: Milyen típusú terápiák segíthetnek az ADHD és ADD-s egyéneknek? Hogyan fejleszthetek otthon?

A harmadik alkalommal a tudatos, megtervezett és egészséges táplálkozási stratégiákba kaptak betekintést és támogatást, ami előnyt jelent a szülőknek és a gyerekek fejlődésére is óriási hatással bírnak. Mi a kapcsolat az agy és az emésztés között? A tanulás és táplálkozás kapcsolata.

A foglalkozások alatt ingyenes gyermekfelügyeletet biztosítottunk a Sószobában és a gyerekek számára kialakított játszószobában, ahol óvodapedagógusok figyelték a gyermekeket.

“A megértő, elfogadó, segítőkész felénk fordulás.”

Sikeresen zártuk a 3 alkalomból álló Szülőcsoportos foglalkozásokat. A visszajelzések alapján úgy gondoljuk, hogy mindenképpen fontos lenne a folytatás, hogy az érintett szülők, nevelőszülők és pedagógusok számára további hasznos és értékes tartalmakat készítsünk. Így a továbbiak kialakításán már elkezdtünk dolgozni! Hamarosan jövünk a részletekkel!

Hogyan zajlik egy szülőcsoportos foglalkozás?

A helyszíni regisztrációt követően kényelmesen helyet foglalsz az egyik babzsákfotelben, széken vagy kanapén és egy átfogó előadást hallgathatsz Baráthné Nagy Sarolta fejlesztőpedagógusunktól, aki az aktuális témában hozza el mindig szakmai tudását. A foglalkozás második felében pedig interaktív formában folytatódik a találkozó Cseriné Demeter Bernadettel, ahol mindig előtérbe kerülnek az egyéni kérdések. Mindezek alatt pedig kikapcsolódhatsz, gyermeke(i)dre óvodapedagógusaink vigyáznak a Sószobában, ahol egy igazi kis Játékbarlangot rendeztünk be nekik. Visszajelzések alapján a gyerekeket nem kellett altatni már este. A szakmai és hiánypótló előadások mellett sok visszajelzés érkezett, hogy igazi kikapcsolódás volt a szülőknek ez a néhány óra és felemelő érzés számukra, hogy nincsenek egyedül, egy olyan kialakuló közösségben lehetnek, ahol bátran megoszthatják gondolataikat a többiekkel.

Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt! Folytatjuk!!!

Cseriné Demeter Bernadett (ADHD Magyarország Pálföldi Alapítvány elnöke)

Baráthné Nagy Sarolta (Fejlesztőpedagógus)

Az események a Tempus Közalapítvány által kiírt és elnyert pályázatból valósultak meg! EG-00090-001/2021